Entreekaarten Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum Amsterdam, meestal Rijksmuseum, of kortweg het Rijks, genoemd, is het grootste en belangrijkste rijksmuseum van Nederland. Het ligt tussen de Stadhouderskade en het Museumplein in het Amsterdamse stadsdeel Zuid en biedt in zijn ruim 200 zalen een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis. Een groot deel van zijn ruim 1 miljoen voorwerpen tellende collectie bestaat uit werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters. In het gebouw is tevens het Rijksprentenkabinet gevestigd. Het Rijksmuseum is eigendom van de Staat (Rijksgebouwendienst) en staat op de lijst van de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.

Website

www.rijksmuseum.nl

Openingstijden

Dagelijks geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur

Adres

Rijksmuseum Amsterdam
Jan Luijkenstraat 1
1071 CJ Amsterdam

Telefoon

020 6747000

Kaartjes Rijksmuseum Amsterdam

De collectie schilderijen geeft een overzicht van de Nederlandse schilderkunst van de 15e eeuw tot omstreeks 1900. De nadruk ligt hierbij vooral op de 17e-eeuwse Hollandse Meesters. Ook bezit het museum een kleine collectie, met name, Zuid-Nederlandse en Italiaanse meesters. De verzameling beeldhouwkunst & kunstnijverheid bestaat uit beeldhouwwerken, meubels en betimmeringen, edelsmeedkunst, keramiek en glas, textiel, metalen objecten en nog vele andere voorwerpen. Ook deze collectie heeft een internationaal karakter, waarbij de nadruk ligt op de Nederlandse kunst.

De collectie Aziatische kunst is voor het merendeel afkomstig van de Vereniging van Vrienden der Aziatische Kunst en geeft een overzicht van de ontwikkeling van met name Chinese, Japanse, Indiase en Indonesische kunst, vanuit een Aziatisch standpunt. Chinees- en Japans exportporselein, koloniale meubelen en zilver behoren echter ook tot deze collectie.

De verzameling geschiedenis bevat schilderijen, scheepsmodellen, wapens, vlaggen, gouden en zilveren voorwerpen, kostuums, documenten, curiosa en belangrijke voorwerpen van andere aard die betrekking hebben op voornamelijk de politieke en militaire geschiedenis van Nederland. De voorwerpen zijn afkomstig uit de verzamelingen van de stadhouders, admiraliteiten, de kamers van de Oost- en West-Indische Compagnieën en uit particulier bezit. De nadruk van de collectie ligt op de 17de en 18de eeuw.
Het Rijksmuseum beschikt ook over een Kunsthistorische Bibliotheek en een restauratie-atelier voor conserverings- en restauratiewerkzaamheden.

Terug naar het overzicht

Bestel nu kaartjes voor Rijksmuseum Amsterdam

Museum entreekaarten online bestellen op Entreekaarten.nl

Entreekaarten.nl biedt u een groot aantal museum entreekaarten. Bestel uw museum kaartjes heel eenvoudig online tegen extra korting! Klik op één van de museum entreekaarten om meer informatie over het museum te lezen of om meteen uw entreekaarten te bestellen. U kunt o.a. kiezen uit museum kaartjes van Themapark Aviodrome, Madame Tussauds of The Amsterdam Dungeon. Wanneer u uw tickets online besteld via Entreekaarten.nl hoeft u bovendien niet in een lange rij voor de kassa te staan. Kortom meer tijd om samen met uw leerlingen, familie of vrienden in het museum door te brengen!

Het laatste entreekaarten nieuws

Nieuwsoverzicht

Aanmelden
voor nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang de leukste aanbiedingen per e-mail!

  • *

    Naam is verplicht

  • E-mailadres is verplicht

Kijk ook op: www.evenementen.nl - www.schoolreisjes.nl - www.dagtochtjes.nl - www.kampeervoordeelkrant.nl - www.vakantiebungalows.nl - www.bungalowlastminutes.nl - www.bungalowvakanties.be